országos

Tíz új tevékenységi körben kötelező online pénztárgépet használni január 1-jétől.

 

Az értékesítésről, illetve a nyújtott szolgáltatásokról pénztárgéppel kell nyugtát kibocsátaniuk a gépjármű-javítási, -karbantartási tevékenységet; gépjárműalkatrész-kiskereskedelmet; motorkerékpár, -alkatrész kereskedelmet, -javítást; plasztikai sebészeti tevékenységet; diszkó-, táncterem-működtetést; textil-, szőrmemosást, -tisztítást, vegytisztítást, vasalást végzőknek, illetve a masszőröknek, a fogyasztó- és karcsúsítószalonoknak, a fitnesz-, testépítő kluboknak, valamint a taxisoknak és a pénzváltóknak.
    Az online kassza használatára újonnan kötelezettek gépenként 50 ezer forintos állami támogatást kaphattak, ha december 31-éig beüzemelték az új műszaki paraméterekkel bíró pénztárgépet.
    A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján megtalálható tájékoztatás szerint az áfatörvény lehetőséget ad arra, hogy az adóalany nyugta helyett számla kibocsátásáról gondoskodjon, akkor mentesül a gépi kiállítású nyugtakibocsátási kötelezettség alól. Ebben az esetben azonban a vállalkozó köteles valamennyi kibocsátott számláról adatszolgáltatást teljesíteni az adóhatóságnak.
 

Forrás: MTI - 2017. január 1.


További információért klikkeljen lentebb a "Tovább" linkre!

Az idén már a NAV készíti az szja-bevallásokat

 
Az idei személyi jövedelemadózásról szóló tájékoztató leveleket hétfőtől kézbesíti a posta, ebből mindenki tájékozódhat az idei újdonságokról, illetve arról, hogy milyen feltételek esetén nem tartozik a túlnyomó többséghez, akiknek már az adóhatóság készíti el a bevallását - mondta Tállai András az MTI-nek.

2013-as kiskunfélegyházi aratóverseny

 
2013-as kiskunfélegyházi aratóversenyen készült fényképek a követkző linkre klikkelve érhrtők el:

kkfhkt.static.inter.hu/kkfhkt/2013/Aratoverseny_13_07_06A képek szabadon felhasználhatók akár üzleti séllal is, csak az a kikötés, hogy a kivágás, arányos átméretezés, kisebb szín- fényváltoztatás kivételével semilyen más módosítás nem végezhető. Amennyiben valaki mégis tartalmi módosítást eszközöl, azt csak e-mailes engedélyünk birtokában teheti meg.
Syndicate content